Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Συζητήσεις για συμμετοχή ιδιωτών

Συζητήσεις με τράπεζες και ασφαλιστικές για την εθελοντική συμβολή των ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Ποιοι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Γερμανία: Συζητήσεις για συμμετοχή ιδιωτών
Κρίσιμες διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα μεταξύ κυβερνήσεων της Ε.Ε. και εγχώριων τραπεζών - ασφαλιστικών εταιριών σε σχέση με την "εθελοντική" συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας για Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές του Reuters στη Γερμανία. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, στις διαπραγματεύσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Deutsche Bank, η Commerzbank, η Allianz, η WestLB και η Munich Re.

Το πρακτορείο μεταδίδει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν σχετικές συζητήσεις μεταξύ του γερμανικού υπουργείου οικονομικών και των τραπεζοασφαλιστικών ιδρυμάτων της χώρας. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι ανάλογες συζητήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.  

Στη Γαλλία, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση συναντήθηκε με εκπροσώπους τραπεζών την Τετάρτη.

“Η θέση μας είναι ότι η συμμετοχή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διευρυμένη για να συμπεριλάβει όλο το μέρος του χρηματοπιστωτικού τομέας που έχει εκτεθεί στην Ελλάδα” δήλωσε ο αξιωματούχος.

Συζητήσεις με εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο